assembling bikes

Historik

Det var en gång ett lastpall med cyklar som flöt iland i en storm... Nej riktigt så började det inte, men nästan på. Brännö cykeluthyrning är en familjeverksamhet som drogs igång sommaren 2006 efter ett impulsivt beslut som grundade sig på devisen "det där kan jag minst lika bra.."

Sommaren dessförinnan hade vi nämligen varit och cyklat på Ven utanför Landskrona. Cyklarna hade vi hyrt på "Vens cykeluthyrning". Under cykelturens gång föddes tanken på en cykeluthyrning på Brännö. När det var dags att lämna tillbaka cyklarna passade vi på att be ägaren berätta om sin verksamhet. Det gjorde han mer än gärna och han tyckte absolut att vi skulle starta en uthyrning på Brännö om vi kunde.

Så när hösten kom började vi ta tag i förberedelserna. Det bildades bolag, cyklar köptes in och det byggdes ett bokningssystem. Med ett nödrop blev vi klara till högsäsången 2006 som var en varm sommar med mycket besökare på ön.

Nu har vi ungefär 50 cyklar som hyrs ut även på vintern för de kunder som vågar. I mån av tid hyr vi även ut på Styrsö Bratten.

bike rental system

Hyrsystemet

Bilden ovan visar hjärtat i vår verksamhet, 1-2-3-bikeTM. Eftersom det inte fanns på marknaden så byggde vi det själva. Varje gång någon frågar hur mycket tid som gått åt att bygga det byter vi samtalsämne...

Systemet är klart för att användas för andra uthyrare på andra ö:ar så kontakta oss gärna om du är intresserad av att starta din egen obemannade cykeluthyrning.

Systemet har många fördelar för både uthyrare och kunder. Kunderna hyr med hjälp av mobiltelefon och betalar via SMS. Inom kort kommer det stöd för PayPalTM. Som uthyrare kan du enkelt administrera cyklarna via webläsaren i mobiltelefonen. Ingen dyr infrastruktur behövs för att använda 1-2-3-bikeTM. och det är enkelt att komma igång.

Kontakt

Telefon: 031 - 360 90 93, +46 761 09 19 36

Email: info@brannocykeluthyrning.com